Nieuws

Informatie- en ontmoetingsavond voor ouders

Informatie- en ontmoetingsavond voor ouders

Graag nodigt NIK Utrecht je uit voor de informatie- en ontmoetingsavond 'Hoe ga ik om met..' op dinsdag 20 september. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor ouders van een ernstig ziek- en/of lichamelijk meervoudig zorgintensief kind.

We bespreken kansen en uitdagingen die je als ouders tegenkomt op het gebied van werk, financiën, familie, relaties en omgeving. Een avond om inspiratie op te doen en ervaringen te delen. Met sprekers van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis en Ziekenhuis St. Jansdal.

Klik hier om je aan te melden.


Programma

18.30 uur Inloop met koffie/thee en toebehoren
19.00 uur Welkom en introductie
Samen in gesprek over wat ouderschap van een speciaal kind betekent.
19.15 uur Hoe ga ik om met werk en financiën?
Hoe regel je zaken met je werkgever? Welke mogelijkheden zijn er voor PGB? Wat doe ik, als ik financieel in de knel kom door de zorg voor mijn kind?
19.45 uur Hoe ga ik om met gezin en familie?
Hoe betrek ik broertjes en zusjes in het ziekteproces? Hoe behoud ik vriendschappen? Hoe ga ik om met eigen verdriet en dat van anderen (partner & brussen)? Hoe zorg ik ervoor dat we niet uit elkaar groeien? Hoe vertel ik mijn ouders over ‘hun andere kleinkind’?
20.15 uur Pauze
20.45 uur Hoe ga ik om met de omgeving?
Hoe houd ik mij staande in mijn sociale omgeving? Wat doe ik met opmerkingen als 'Dat had toch niet gehoeven'? of 'Is dat uw kind?' Waar haal ik kracht vandaan om overeind te blijven?

Locatie
Landgoed Internationale School voor Wijsbegeerte
Dodeweg 8, 3832 RD LEUSDEN