Nieuws

Nieuwe dagopvang in Kinderhospice Binnenveld

Nieuwe dagopvang in Kinderhospice Binnenveld

 

Tekst: Johannes Verheijden

 

Als ik, coördinator van NIK Utrecht, aankom bij Kinderhospice Binnenveld word ik begroet door het sonore geluid van een generator voor een pomp in een enorme kuil. De eerste tekenen dat hier eind 2020/ begin 2021 het gebouw voor dagopvang van kinderen met een intensievere zorgvraag komt te staan.

Tussen het hoofdgebouw en de halfronde nieuwbouw komt ook een ruime overkapte binnenplaats. Voor de dagopvang zullen in eerste instantie kinderen uit de directe omgeving van Barneveld in aanmerking komen. Er is straks ruimte voor maximaal twaalf kinderen, in twee groepen van zes. Daarnaast komt er ruimte voor pre-verbale logopedie, kinderfysiotherapie, een snoezelruimte en een gespreksruimte. Komende tijd wordt, vóór het gereed zijn van de bouw, het ouderverblijf ingeruimd. Dit wordt een ‘overloop’ naar de definitieve dagopvang. De kinderen die nu al voor dagopvang komen, kunnen daar terecht. 

Logische stap

De uitbreiding is een logische stap volgens oprichtster en directeur Wilma Stoelinga. Er is specialistische verpleegkundige zorg in huis en er is een groeiende behoefte aan dagopvang voor zorgintensieve kinderen in de buurt. Kinderen van nul tot vijf jaar oud die extra lichamelijke zorg nodig hebben, kunnen voor opvang nu niet lokaal terecht. Maar deze kinderen zijn er wel degelijk, blijkt uit onderzoek van de demografische gegevens in Barneveld. Dat betekent dat ouders en kinderen nu verder moeten reizen, of dat deze kinderen helemaal niet naar een opvanglocatie gaan, maar “gedwongen” thuisblijven. Dagopvang dichtbij huis is dan een mooie oplossing.

Documentaire

Onlangs zijn door Olaf Koelewijn opnames gemaakt voor een documentaire met de titel 'Zorgen voor Noud en Rachel'. Deze is maandag 30 maart uitgezonden bij het programma Kruispunt op NPO2

 

Kinderhospice Binnenveld is netwerklid van NIK Utrecht en NIK Zuidoost.
www.kinderhospicebinnenveld.nl